Onderhoud

Poets schoenen elke week

Zorgvuldig onderhoud bevordert de gebruiksduur van de kostbare schoenen. Poets leren schoenen daarom minimaal één keer per week met een schoencrème.
Suède- en nubuckschoenen borstet u met een suèdeborstel of een nubuckblokje. Spuit de schoenen elke maand in met een beschermspray.

Laat de schoenen luchten

De schoenen regelmatig luchten. Laat de sluiting helemaal open, als schoenen uit zijn. Dan kunnen ze drogen en blijven ze goed in model.

Zijn de schoenen erg nat?
Zet ze nooit bij een warmtebron, dat is niet goed voor het leer. Laat ze drogen op kamertemperatuur. Doe er eventueel kranten in.

Zolen tijdig repareren

Zijn de hakken of zolen van de schoenen versleten, loop er dan niet mee door. Dit kan onherstelbare schade aanrichten. Laat de hakken en zolen dus op tijd vervangen. Wij voeren deze reparaties graag voor u uit.

Naast het onderhoud dat u zelf aan uw schoenen doet, is het raadzaam uw dat orthopedisch schoentechnicus uw schoenen controleert of repareert. Hij beoordeelt tevensof de functionaliteit nog goed is en kan zo nodig correcties doorvoeren. Officieel heeft u tot 10 weken na levering recht op nabehandeling. Het is dus raadzaam om –indien wenselijk- voor die tijd een afspraak met ons te maken.