Orthopedische voorziening (OVAC)

Orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen

Voor het leveren van het de eerste orthopedische voorziening aan confectieschoenen (OVAC) is een medisch voorschrift van een orthopedisch chirurg, revalidatiearts of reumatoloog noodzakelijk. Deze wordt dan samen met onze prijsopgave opgestuurd naar uw zorgverzekeraar ter goedkeuring. Deze procedure is noodzakelijk om in aanmerking te kunnen komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Als wij toestemming hebben gekregen van uw zorgverzekeraar gaan wij over tot het maken van de voorziening.
Orthopedische voorzieningen aan confectieschoenen (OVAC) zijn correctie’s aan uw bestaande schoenen. Zowel in- als uitwendig.

bergshoeff_ovac-01
bergshoeff_ovac-02

Er zijn verschillende mogelijkheden:

• Beenlengte correcties door middel van hak/zool verhoging.
• Uitwendige aanpassingen om automatisch meer afwikkeling te krijgen bij verminderde buigfunctie van enkel of voorvoet.
• Hakuitbouw voor meer stabiliteit van de enkel of middenvoet.
• Aanpassing van het inwendige gedeelte van de schoenen met steunsupplementen voor meer steun of correctie van voet en beenstand.

Klacht en advies

Eerst bekijken we het voorschrift en uw klachten. Vervolgens bekijken we of uw schoenen wel geschikt zijn voor aanpassing. Indien uw schoenen niet geschikt blijken wordt u doorverwezen met een schoenadvies. Er zal dan een advies worden gegeven betreffende de winkel waar deze schoenen te koop zijn en waar wij mee samenwerkt. Bij die winkels kunt u de schoenen eerst kopen en dan laten zien bij ons. Mochten het dan toch niet de juiste schoenen zijn dan kunnen ze daar altijd worden geruild.

Als de juiste schoenen aanwezig zijn worden voetafdrukken gemaakt en een loopanalyse. Voor het aanmeten van orthopedische aanpassing aan confectieschoenen is het maken van een afspraak noodzakelijk om voldoende tijd voor u te kunnen reserveren. We hebben dan ook de gegevens van uw zorgverzekeraar nodig. De levertijd van deze aanpassing is 1 week!