Orthopedische schoenen

Orthopedische (maat)schoenen

Voor het maken van het eerste paar orthopedische (maat)schoenen is een medisch voorschrift van een orthopedisch chirurg, revalidatiearts of reumatoloog noodzakelijk. Deze wordt dan samen met onze prijsopgave opgestuurd naar uw zorgverzekeraar ter goedkeuring. Deze procedure is noodzakelijk om in aanmerking te kunnen komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Als wij toestemming hebben gekregen van uw zorgverzekeraar gaan wij over tot het maken van de voorziening.

Orthopedische maatschoenen worden volledig met de hand vervaardigd. Allereerst worden er blauwdrukken van de voeten gemaakt en worden de voeten gemeten. Daarna worden er gipsmodellen gemaakt van de voeten als basis voor de leest. In samenspraak met de desbetreffende verwijzende arts wordt besproken welke correcties noodzakelijk zijn qua steun en stabiliteit.

Wat is het verschil tussen orthopedische of semi-orthopedische shoenen, klik hier?

bergshoef_ortho-01

Vervolgens kunt u in ons modellenboek een keuze maken wat betreft het model (hoog of laag) en het onderwerk (leer of rubber). Ook voor de kleur zijn er diverse stalen aanwezig; voor zowel glad, suède of geschuurde leersoorten. Het model, het materiaal en de kleurstelling zijn een persoonlijke keuze, maar deze moeten echter wel binnen de mogelijkheden van de noodzakelijke steun en het medische voorschrift passen. Gestreefd wordt naar een zo optimaal mogelijke voorziening.

Vier weken nadat wij de toestemming hebben ontvangen kunt u de passchoenen komen passen. Bij twijfel neemt u de passchoenen mee naar huis om een week later de bevindingen te bespreken. Als er na de pasfase toch veel veranderd moet worden dan passen we het binnen een week aan. Voor uw eerste paar orthopedische schoenen is de levertijd 8 à 9 weken. Herhalingsparen leveren we binnen 5 weken af.

Voor het aanmeten van orthopedische schoenen is het maken van een afspraak noodzakelijk om voldoende tijd voor u te kunnen reserveren. We hebben dan ook de gegevens van uw zorgverzekeraar nodig.

bergshoef_ortho-02

Model en kleur. Kies maar!

Orthopedische schoenen roepen bij veel mensen nog een beeld op van ‘lomp en lelijk’. Gelukkig maken we schoenen die niet alleen comfortabel, maar ook mooi zijn. Zodat je straks trots bent op je nieuwe schoenen en ze met plezier draagt. Of je nu semi-orthopedische of orthopedische schoenen nodig hebt: je kunt kiezen uit een ruime collectie. Modieuze modellen en kleuren, van klassiek tot hip, en allemaal kwalitatief hoogwaardige schoenen.

U bepaalt in principe zelf welk model u wilt. Maar dat hangt wel van uw klachten af. Soms zijn bepaalde modellen minder geschikt, omdat ze bijvoorbeeld onvoldoende steun geven. Wij bespreken met u de mogelijkheden, zodat u een goede keuze maakt.

Met welke lichamelijke klachten (semi-)orthopedische schoenen?

Uiteenlopende klachten, ziekten of aandoeningen kunnen voor uw huisarts of medisch specialist aanleiding zijn u naar ons door te verwijzen voor (semi-) orthopedische schoenen.

Veel voorkomende klachten zijn:
diabetische voet;
reumatische voet;
• voorvoetklachten;
• voetvormafwijkingen;
• standafwijkingen.

Meer weten over voetproblemen, klik hier.

bergshoef_ortho-03
bergshoef_ortho-04

Orthopedische schoenen of Semi-orthopedische: wat is het verschil?

Orthopedische schoenen ofwel A-schoenen maken wij volledig voor uw op maat. Dit doen wij wanneer schoenen uit de winkel of schoenen met een aanpassing niet meer bij uw voetprobleem passen. Daarnaast maken wij ook tijdelijke schoenen (VLOS) en brengen wij aanpassingen aan confectieschoenen (OVAC).

Semi-orthopedische schoenen ofwel B-schoenen zijn speciale schoenen waarin wij orthopedische aanpassingen aanbrengen zodat ze uw klachten verminderen of verhelpen. Ze lijken op confectieschoenen, maar hebben iets meer ruimte om een aanpassing of correctie in aan te kunnen brengen.