Orthopedische voetbedden

Orthopedische-voetbedden of wel steunzolen (inlays)

Bergshoeff maatschoenmakers vervaardigen individuele steunzolen deze zijn bedoeld voor standcorrecties van de voet waarbij er tevens een verbetering van de lichaamshouding op kan treden. Hierdoor kunnen ook knie, heup,rugklachten en vermoeidheid worden verminderd. Het vrijleggen van drukplaatsen. Bijvoorbeeld bij pijnlijke middelvoetsgewrichten of drukpijn onder de hiel bij een hielspoor. Er zijn vele soorten steunzolen voor vele activiteiten bieden ze een oplossing wij maken de steunzolen passend in confectieschoenen er zijn speciale sportinlays voor de sportschoenen.

Steunzolen worden vaak geheel of gedeeltelijk vergoed door de aanvullende zorgverzekering. Bekijk hier wat u vergoed krijgt.

bergshoeff_steunzolen-01

Steunzolen, wat zijn dat?
Steunzolen (inlays), officieel orthopedische voetbedden genoemd, worden bij ons op maat voor u gemaakt. Zo passen ze precies bij uw voetprobleem en geven ze de optimale ondersteuning, correctie of ontlasting van uw voeten. Steunzolen zijn losse inlegzolen die in uw schoenen draagt. De voetstand en loopstand verbeteren tijdens het dragen van uw steunzolen.

Controle en nazorg
Laat uw voeten, schoenen en steunzolen ieder jaar controleren
Bergshoeff maatschoenmakers adviseert u om na één jaar een controleafspraak met ons te maken. Tijdens deze afspraak evalueren we uw ervaringen en kijken we of de steunzolen nog in orde zijn. Bovendien bekijken we of er aanpassingen noodzakelijk zijn.

Halfjaarlijkse controle voor kinderen en sporters
Kinderen en intensieve sporters raden wij aan om al na zes maanden een controleafspraak te maken.

Wennen aan de steunzolen
Het dragen van steunzolen kan eerst vreemd en onwennig aanvoelen. Wij adviseren u om het dragen van de steunzolen geleidelijk op te bouwen. Je kunt aanvankelijk last hebben van vermoeidheid, spierpijn of pijnlijke voeten. Meestal verdwijnen deze klachten vanzelf na 4 tot 7 dagen. Voelt het dragen na twee weken nog steeds onaangenaam, maak dan een controleafspraak met ons.

Onderhoud en reiniging
Een gezonde voethygiëne en goede ventilatie zijn belangrijk voor de steunzolen. Het best kunt u ze iedere dag uit uw schoenen halen, zodat de schoenen en steunzolen optimaal kunnen ventileren. Verder is geen speciaal onderhoud nodig.

Steunzolen zonder leerbekleding kunt u reinigen met water en eventueel een zacht wasmiddel. Wij adviseren u om de steunzolen met de hand te wassen en absoluut niet in de wasmachine. Laat de steunzolen op een natuurlijke manier drogen; gebruik geen haardroger of andere warmtebron.

Beschermingsleer versleten? Laat de steunzolen opnieuw bekleden.
Is het beschermingsleer van de steunzolen versleten? Bergshoeff maatschoenmakers kunt ze opnieuw voor u bekleden. Maak daarvoor een afspraak bij ons.

U kunt ons vrijblijvend bellen op (0182) 672 228 voor meer informatie en advies.

Tips

• Gun uw voeten de tijd om aan de steunzolen te wennen.
• Zorg voor een goede voethygiëne en goede ventilatie.
• Versleten beschermingsleer kunt u opnieuw laten bekleden.
• Volg ons schoenadvies.

 

 

bergshoeff_steunzolen-02