Semi-orthopedische schoenen

Semi-orthopedische schoenen

Voor het maken van het eerste paar semi-orthopedische schoenen is een medisch voorschrift van een orthopedisch chirurg, revalidatiearts of reumatoloog noodzakelijk. Deze wordt dan samen met onze prijsopgave opgestuurd naar uw zorgverzekeraar ter goedkeuring. Deze procedure is noodzakelijk om in aanmerking te kunnen komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding. Als wij toestemming hebben gekregen van uw zorgverzekeraar gaan wij over tot het maken van de voorziening.

Wat is het verschil tussen semi-orthopedische of orthopedische schoenen, klik hier?

bergshoeff_semi-1

Semi-orthopedische schoenen zijn fabrieksmatig gemaakte schoenen met meer inwendige ruimte en breedte voor noodzakelijke correcties. Zowel in heren- als damesschoenen zijn er veel verschillende modellen en kleurstellingen. Er kan een keuze gemaakt worden uit een modellenboek. Daarin staan zowel hoge en lage schoenen alsook halfhoge laarsjes. Veel van deze modellen zijn afgeleid van de normale confectie schoenen en alleen maar inhoudelijk aangepast om de benodigde correcties aan te brengen. Wij hebben een ruime passerie waar diverse modellen als passchoen aanwezig zijn, in diverse breedtematen, zowel met een leren als rubberen onderwerk.

Om de schoenen goed aan uw wensen te kunnen laten voldoen worden blauwdrukken van uw voeten gemaakt. Uw voeten worden vervolgens opgemeten en onderzocht op beweeglijkheid. Daarna bekijken we uw looppatroon door u een stukje te laten lopen. Al deze gegevens geven ons informatie welke wij nodig hebben om een zo optimaal mogelijke voorziening voor u te kunnen maken. De levertijd van semi-orthopedische schoenen is 4 weken!

Voor het aanmeten van semi-orthopedische schoenen is het maken van een afspraak noodzakelijk om voldoende tijd voor u te kunnen reserveren. We hebben dan ook de gegevens van uw zorgverzekeraar nodig.

bergshoeff_semi-3

Met welke lichamelijke klachten (semi-)orthopedische schoenen?

Uiteenlopende klachten, ziekten of aandoeningen kunnen voor uw huisarts of medisch specialist aanleiding zijn u naar ons door te verwijzen voor (semi-) orthopedische schoenen.

Veel voorkomende klachten zijn:
• diabetische voet;
• reumatische voet;
• voorvoetklachten;
• voetvormafwijkingen;
• standafwijkingen.

Orthopedische schoenen of Semi-orthopedische: wat is het verschil?

Semi-orthopedische schoenen ofwel B-schoenen zijn speciale schoenen waarin wij orthopedische aanpassingen aanbrengen zodat ze uw klachten verminderen of verhelpen. Ze lijken op confectieschoenen, maar hebben iets meer ruimte om een aanpassing of correctie in aan te kunnen brengen.

Orthopedische schoenen ofwel A-schoenen maken wij volledig voor uw op maat. Dit doen wij wanneer schoenen uit de winkel of schoenen met een aanpassing niet meer bij uw voetprobleem passen. Daarnaast maken wij ook tijdelijke schoenen (VLOS) en brengen wij aanpassingen aan confectieschoenen (OVAC).

bergshoeff_semi-2